Honungsanalyser

HONUNGSANALYSER

Vilken är din mest unika honung?

Vi hittar de honungsbatcher som har  unika kombinationer av dofter som vore onödigt att blanda i bulk. Du då kan sälja separat som en unik honung med en specifik smakbeskrivning, givetvis till ett högre pris. Vi kan också om det finns andra avvikelser såsom påbörjad jäsning, Samla in er honung från hela året eller från er biodlarförening och se vilken honung som har de mest unika doftsammansättningarna jämfört med övriga biodlare i distriktet.

Skicka in minst 10 prover och få en bild över de unika bathcerna.

Pris: 6000 kr/10 prover, extra tillägg för fler prover 300kr/prov.


Boka en analys


Sockerprofil


Bestämning av sockerinnehåll kan ge användbar information hur honungen ska hanteras. Honung består till största del av glukos och fruktos och relationen mellan dessa har avsevärd effekt på hur honungens textur utvecklas. Med vetskap om g/f-relationen kan biodlaren ta bättre beslut kring hantering från kärl till burk.


Vi analyserar de individuella sockerarterna Fruktos, Glukos, Sakaros och Maltos. 

Pris: 400 kr/prov


Boka en analys

Hur påverkar lagringen din honung?

Resultaten av en lagringsstudie visar nyttan med att studera hur doftsammansättningen utvecklas över tid. Baserat på dessa resultat kan biodlaren optimera lagringstid och ta beslut kring avyttring av produkter.


Boka en analys

Finns det risk för jäsning?


Undvik att blanda i jäst honung i er bulk. Med vår screening metod kan vi snabbt avgöra om det finns begynnande jäsning.


Pris: 250 kr/prov


Boka en analys

Optimera hanteringsprocessen


Undvik att blanda i jäst honung i er bulk. Med vår screening metod kan vi snabbt avgöra om det finns begynnande jäsning.


Pris: begär offert


Boka en analys

Har du specifika önskemål?


Vill du veta mer om din honung? Låt oss veta vad så löser vi det tillsammans!

Kontakta oss



Nergårdsvägen 16, 743 81 Bälinge, Sweden

Email: info@e-sense.se

Telephone: +46 - 739 - 26 15 94


Org. nr. 556454-6991

Länkar

Copyright © All Rights Reserved