R&D

UTECKLINGSPROJEKT

Nya metoder för analys av honung

Vi kommer att utveckla en unik analysmetod för ursprungsbestämning av honung.
Honung är idag ett av Europas mest förfalskade livsmedel, vilket har lett till att förtroendet hos
konsumenterna har sjunkit samtidigt som det importeras allt större mängd honung från utlandet. Ursprungsbedömning av honung är, och kommer att bli allt viktigare för både grossister och den enskilde biodlaren, då allt fler fall om fusk av honung uppdagas. Grossisterna kan kontrollera sina inköpskanaler med verifiering av ursprunget. Både den små– och storska-lige biodlaren kan, genom att utföra en geografisk ur-sprungsanalys av sin honung, få dokumentation som styrker äktheten av sin vara.

Utvecklingsprojekt om sötma

Projektet omfattar utveckling av beräknings-och analysmodeller för att förutsäga upplevs sötma i livsmedel. I synnerhet kommer detta verktyg att förkorta tiden och kostnaderna för att utveckla nya och sockerreducerade produkter, som i dag är en begränsande faktor för ny livsmedels utveckling för små och medelstora livsmedelsföretag.


Kan vi hjälpa till i ert projekt

Behöver du hjälp i ett pågående eller kommande projekt? Vi kan hjälpa till med kemiska analyser och kartläggning av stora mängder data. Vi arbetar kostnadseffektivt med snabba responstider och anpassar analyserna och rapporteringen efter era behov.


Vi har tillgång till kromatografi, spektroskopi, texturanalys samt ett brett kontaktnät inom livsmedelsindustrin och så klart egen kompetens mot livsmedel, analytisk kemi och marknadsföring.


Kontakta oss